Fordele og ulemper ved at låne penge online

Overvejer du at låne penge online hos en af de mange låneudbydere, og er du kommet i tvivl på grund af blakkede ry, denne låneform har fået gennem årene? Så kan det være en god idé at kende lidt til nogle af de fordele og ulemper, der er ved at låne penge online via kviklån, sms lån, forbrugslån og hvad de ellers bliver kaldt. Læs med nedenfor og bliv klogere.

Fordele ved at låne penge online

Selvom det at låne penge online primært er kendt for høje renter og gebyrer, så findes der faktisk nogle fordele ved denne lånetype alligevel. Vi kommer ind på dem her.

Det er nemt

At låne penge online er uden tvivl den letteste låneform, der findes. Du kan sidde hjemme ved spisebordet og udfylde din låneansøgning på kort tid. Inden for kort tid vil du modtage svar på din ansøgning. Bliver du godkendt, vil pengene være at finde på din konto inden for få dage. Det er lyder nemt ikke? Særligt hvis man sammenligner med et banklån, hvor det ofte kan tage flere uger, før du får pengene.

Det er anonymt

Når du låner penge online er det meget anonymt. Det er i yderst sjældne tilfælde, at du skal snakke med nogle. Det er kun, hvis lånefirmaet har opfølgende spørgsmål til din låneansøgning. Uanset hvad du skal bruge pengene på, skal du altså ikke bruge tid på at forklare en rådgiver, hvorfor du låner penge. Det kan ofte være et ømt punkt, og derfor foretrækker mange at holde det hemmeligt.

Det er ofte lettere at blive godkendt

Overodnet set er det som regel nemmere at blive godkendt til at låne penge hos online låneudbyderne kontra i banken. Dog betyder det langt fra, at det er alle, som kan låne penge. De fleste selskaber stiller nemlig krav til din alder, samt at du ikke må stå i RKI. Er din indkomst ikke så høj, kan det også have en indflydelse.

Ulemper ved at låne penge online

Ligesom der er fordele, er der selvfølgelig også nogle ulemper ved at låne penge på nettet. Dem kan du blive klogere på nedenfor.

Høje renter og gebyrer

Denne lånetype er kendt for sine høje renter og gebyrer, og det er da også en af de store ulemper. Renten kan hurtigt snige sig højt op, og det samme kan de forskellige gebyrer. Ikke nok med at renterne kan være dyrt, så kan gebyret ved opstart også være det. Inden man låner er det altså enormt vigtigt at være opmærksom på de forskellige gebyrer og ikke mindst renten. Ønsker du at kunne afkode, hvad omkostninger er ved et lån, så skal du kigge på den sats, der hedder ÅOP. Den tager nemlig højde for alle omkostninger ved lånet. Det er et lovkrav for udbyderne at oplyse om ÅOP. Kan du ikke finde denne information, skal du finde en anden låneudbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *